برنج نوج چیست و با کشت دوم چه تفاوتی دارد

برنج نوج که بیشتر به آن دونوج نیز گفته می شود در واقع همان برنج برداشت دوم است که در گویش مازنی اینچنین شناخته می شود و گیلانی ها به آن راتون نیز می گویند البته تلفظ صحیح برنج برداشت دوم با لهجه مازندرانی دِنوج است. برای دانستن تفاوت برنج نوج و کشت دوم با ما همراه باشید.

برنج نوج با برنج کشت دوم هم از نظر تولید و هم از نظر آیتم های کیفی تفاوت هایی دارد که به بررسی آن ها می پردازیم تا سوالی که در ذهن شماست به صورت کامل پاسخ داده شود.

تفاوت نحوه تولید برنج کشت دوم با نوج

  • برنج نوج یا همان برداشت دوم نیاز به شخم مجدد ندارد.
  • این محصول نیاز به نشاکاری مجدد ندارد.
  • این نوع برنج از بقایای به جای مانده ی برداشت اول به دست می آید.
  • نوج یا دونوج فقط نیاز به آبگیری شالیزار دارد تا بقایای به جای مانده از برداشت اول خوشه بزنند.
  • برای تولید برنج دِنوج نیاز به استفاده از سم و کود نیست.

تفاوت های کیفی برنج نوج با برنج کشت دوم

  • برنج دونوج سالم تر از کشت دوم است.
  • برنج دِنوج عطر و طعم بهتری نسبت به کشت دوم دارد.
  • این برنج مجلسی تر از کشت دوم است و بهتر قد می کشد.
  • این محصول به دلیل تولید بسیار کم قیمت بالاتری نسبت به کشت دوم دارد.

امیدواریم این مطلب به سوالاتی که در ذهن شما بود پاسخ داده باشد.

فهرست